Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Paprika-tomaatgazpacho met bloemkoolsalade

Folderrecepten Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • rode paprika's 2
  • tomaten 2
  • groene paprika's 1
  • uien 1
  • knoflook 2 tenen
  • yoghurt natuur 125 ml
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • passata (gezeefde tomaten) 500 g
  • rietsuiker 1 koffiel.
  • balsamicoazijn 3 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • walnotenolie 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • bloemkolen 300 g
  • komkommers 0.5
  • basilicum 1 plantjes
  • bieslook 0.5 plantjes
  • zure room 200 g
  • geroosterde hazelnoten 1 eetl.
  • rodewijnazijn 1.5 eetl.
  • zeezout 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Stoom of kook beetgaar en spoel direct onder koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
  4. Meng de passata met 1/2 L water, de yoghurt, sojasaus en balsamicoazijn.
  5. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
  6. Hak het bieslook en de hazelnoten fijn en scheur de blaadjes basilicum.
  7. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes en meng onder de bloemkool, samen met de zure room, de rodewijnazijn, het basilicum, het bieslook, zwarte peper en het zeezout.
Bereiding (30 min + 30 min + afkoelen)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika, de rietsuiker, het tomatenconcentraat en het knoflook toe en stoof ± 15 min. afgedekt op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  2. Haal van het vuur en mix tot een gladde puree. Laat afkoelen.
  3. Meng er het passata-mengsel onder en zet in de koelkast.
Afwerking

Serveer de gazpacho goed koud. Schep in elk bord of kommetje een bodempje soep, leg in het midden een hoopje bloemkoolsalade en bestrooi met de blokjes tomaat en de hazelnoten. Werk af met een beetje walnootolie en nog wat versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vetten 25.4 g
Verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 21.6 g
Suikers 17.7 g
Vezels 7.5 g
Eiwitten 8.4 g
Zout 1.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294