Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pannenkoeken van tarwemeel met vers fruit

Dessert minder dan 60 min. 10 stuks

Ingrediënten

  • kiwi's 1
  • sinaasappelen 1
  • peren (rijp) 1
  • citroenen 0.5
  • druiven 200 g
  • bloem 250 g
  • amandeldrink 500 ml
  • eieren 2
  • boter 10 koffiel.
  • spuitwater 2 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • arrowroot (bindmiddel) (facultatief) 60 g
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
  2. Snij het fruit in kleine stukken. Besprenkel met het citroensap.
Bereiding (10 min. + 15 min. + 30 min. rusten)
  1. Meng het tarwemeel met de eieren, de arrowroot, het spuitwater en de amandeldrink in een mengkom. Voeg het zout toe en meng goed. Dek het beslag af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
  2. Verhit een pan en smelt er 1 koffiel. boter in. Voeg ± 1 pollepel beslag toe. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal tot het beslag op is en voeg telkens boter toe.
  3. Doe de blokjes fruit in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de ahornsiroop toe en stoof 5 min.
Afwerking

Beleg de pannenkoeken voor de helft met het gestoofde fruit. Vouw dicht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vetten 13.2 g
Verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 28.6 g
Suikers 10.8 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 3.4 g
Zout 0.1 g
Tip

Serveer je fruitige pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs.