
Pannenkoeken van tarwemeel met vers fruit
Ingrediënten
- kiwi's 1
- sinaasappelen 1
- peren (rijp) 1
- citroenen 0.5
- druiven 200 g
- bloem 250 g
- amandeldrink 500 ml
- eieren 2
- boter 10 koffiel.
- spuitwater 2 eetl.
- ahornsiroop 1 eetl.
- arrowroot (bindmiddel) (facultatief) 60 g
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
- Snij het fruit in kleine stukken. Besprenkel met het citroensap.
Bereiding (10 min. + 15 min. + 30 min. rusten)
- Meng het tarwemeel met de eieren, de arrowroot, het spuitwater en de amandeldrink in een mengkom. Voeg het zout toe en meng goed. Dek het beslag af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
- Verhit een pan en smelt er 1 koffiel. boter in. Voeg ± 1 pollepel beslag toe. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal tot het beslag op is en voeg telkens boter toe.
- Doe de blokjes fruit in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de ahornsiroop toe en stoof 5 min.
Afwerking
Beleg de pannenkoeken voor de helft met het gestoofde fruit. Vouw dicht.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
263 kcal
Vetten
13.2 g
Verzadigde vetzuren
4.9 g
Koolhydraten
28.6 g
Suikers
10.8 g
Vezels
7.4 g
Eiwitten
3.4 g
Zout
0.1 g
Tip
Serveer je fruitige pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs.