Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pakora?'s met yoghurtsaus

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 16 stuks

Ingrediënten

  • seizoensgroenten (bv. boerenkool, koolrabi, ui, wortel, zoete aardappel, spinazie ...) 400 g
  • citroenen 1
  • knoflook 1 teentjes
  • yoghurt natuur 250 g
  • kikkererwtenbloem 250 g
  • kurkuma 1 koffiel.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • garam masala 1 koffiel.
  • cayennepeper 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de citroen in 2. Snij 1 helft in dunne schijfjes en pers de andere helft.
  2. Pers het knoflook.
  3. Rasp de seizoensgroenten fijn.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Meng de yoghurt, het knoflook en het citroensap onder elkaar. Kruid met peper en zout.
  2. Meng het kikkererwtenmeel met de gedroogde kruiden. Voeg 300 ml water toe en roer tot je een dikke massa hebt. Meng er de geraspte groenten onder.
  3. Schep telkens 1 eetl. van het mengsel in de friteuse en bak goudbruin op 170 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Serveer de pakora’s met de yoghurtsaus en een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vetten 3.8 g
Verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 9.4 g
Suikers 1.6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 4 g
Zout 0 g