Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ovenschotel met rode quinoa, merguez en spinazie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsmerguez 8
  • verse spinazie 400 g
  • verse tijm 4 takjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • sjalotten 2
  • rode quinoa 250 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 1 dl heet water) 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de spinazieblaadjes in dunne reepjes.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lamsmerguez aan alle kanten goudbruin, zonder ze volledig door te bakken.
Bereiding (25 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de tomatenstukjes met de fijngesnipperde sjalotten, de reepjes spinazie, de groentebouillon en de quinoa. Kruid met zwarte peper en zout. Schep in een ovenschaal en verdeel er de takjes tijm en rozemarijn over. Leg er de merguez bovenop. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vetten 24.5 g
Koolhydraten 49.5 g
Eiwitten 36.3 g