
Ovenschotel met pasta, pompoen en oesterzwammen
Ingrediënten
- pompoenen 400 g
- oesterzwammen 400 g
- platte peterselie 1 plantjes
- knoflook 2 teentjes
- penne 300 g
- oud brood 2 sneetjes
- geroosterde hazelnoten 2 eetl.
- kokosmelk (Oxfam Fairtrade) 3.5 dl
- olijfolie 5 eetl.
- tijm (gedroogd) 1 koffiel.
- gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de pompoen en snij in schijven van ± 1/2 cm dik.
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
- Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten fijn en mix met het oude brood, de tijm, het paprikapoeder en het knoflook tot een grof broodkruim.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 25 min. + 30 min. in de oven)
- Leg de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met
- bakpapier. Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ± 25 min. gaar in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de peterselie.
- Haal de pompoen uit de oven. Doe een laagje pompoen in een grote ovenschaal en bedek met een laagje penne en een laagje oesterzwammen. Herhaal de laagjes nog eens.
- Giet er de kokosmelk over en bestrooi met het gekruide broodkruim. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 20 à 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
673 kcal
Vetten
33.4 g
Verzadigde vetzuren
14.5 g
Koolhydraten
73.5 g
Suikers
5.1 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
18 g
Zout
0.2 g