Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ovenschotel met pasta, pompoen en oesterzwammen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pompoenen 400 g
  • oesterzwammen 400 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • penne 300 g
  • oud brood 2 sneetjes
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • kokosmelk (Oxfam Fairtrade) 3.5 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de pompoen en snij in schijven van ± 1/2 cm dik.
  2. Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
  4. Hak de hazelnoten fijn en mix met het oude brood, de tijm, het paprikapoeder en het knoflook tot een grof broodkruim.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 25 min. + 30 min. in de oven)
  1. Leg de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met
  2. bakpapier. Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ± 25 min. gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de peterselie.
  5. Haal de pompoen uit de oven. Doe een laagje pompoen in een grote ovenschaal en bedek met een laagje penne en een laagje oesterzwammen. Herhaal de laagjes nog eens.
  6. Giet er de kokosmelk over en bestrooi met het gekruide broodkruim. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 20 à 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vetten 33.4 g
Verzadigde vetzuren 14.5 g
Koolhydraten 73.5 g
Suikers 5.1 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 18 g
Zout 0.2 g