Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Oosters komkommerslaatje met avocado in amandelkorstje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kropsla 1
  • komkommers 1
  • avocado's 2
  • citroenen 1
  • munt (vers) 4 takjes
  • gember 2 cm
  • knoflook 1 teentjes
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • eieren 1
  • sesamzaad 2 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • amandelmeel 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • sesamolie 1 eetl.
  • kokosolie 1 eetl.
  • rijstazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er met een lepel de zaadjes uit. Snij in halvemaantjes van 1/2 cm.
  2. Plet het knoflook en meng met wat grof zeezout. Meng er de olijfolie, de sesamolie en de rijstazijn onder. Besprenkel er de komkommer mee en rasp er de gember over.
  3. Hak de muntblaadjes fijn en meng onder de yoghurt.
  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en voeg 1 koffiel. citroenzeste toe aan de yoghurtdressing. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Klop het ei los met een vork.
  7. Meng het sesamzaad onder het amandelmeel.
  8. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes. Wentel ze door het losgeklopte ei en daarna door het amandelmeel.
Bereiding (20 min. + 10 min.)
  1. Smelt de kokosolie in een pan en bak de avocadopartjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verdeel de kropsla over de borden en lepel er wat gemarineerde komkommer over. Leg enkele avocadopartjes op elk bord en lepel er de yoghurtdressing over. Werk af met de grofgehakte hazelnoten.
Afwerking

Serveer eventueel met een stukje (stok)brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vetten 40.7 g
Verzadigde vetzuren 8.4 g
Koolhydraten 6.7 g
Suikers 4.7 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 10 g
Zout 0.1 g