Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Omegabaarsfilet met gestoofde spitskool en gehakte hazelnoten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • omegabaarsfilets 4
  • spitskolen 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • gember 2 cm
  • verse tijm 5 takjes
  • boter 2 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de spitskool en de lente-uitjes fijn.
  2. Rasp de gember.
  3. Hak de hazelnoten fijn.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember ± 10 min. Op een zacht vuur.
  2. Voeg de spitskool toe en stoof ± 15 min. op een zacht vuur.
  3. Kruid intussen de filets aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de filets 3 à 4 min. mooi bruin aan beide kanten. Haal uit de pan en hou warm.
  5. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de tijmblaadjes en gehakte hazelnoten toe. Meng en giet het sausje over de gebakken filets.
  6. Kruid de spitskool met zwarte peper en zout en serveer bij de omegabaars.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vetten 48 g
Verzadigde vetzuren 13.4 g
Koolhydraten 6.9 g
Suikers 6 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 38.5 g
Zout 0.2 g
Tip

Lekker met quinoa of bulgur.