
Nori sticks met vegan tartaar
Ingrediënten
- tofoe (blok) 270 g
- norivellen (zeewier) 4
- limoenen 1
- sjalotten 1
- kappertjes 1 koffiel.
- peterselie (vers) 1 koffiel.
- johannesbroodpitmeel 0.5 koffiel.
- bloem 150 g
- paneermeel 150 g
- veganaise 4 eetl.
- sojasaus 8 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de sjalot fijn.
- Hak de kappertjes en de peterselie fijn.
Bereiding (5 min. + 35 min. + 1u. marineren)
- Rasp de schil van de limoen, pers hem dan uit. Maak marinade met het sap, de rasp, sojasaus en peper.
- Snij de tofoe in 12 gelijke reepjes. Laat minstens 30 min. marineren.
- Verdeel elk norivel in 3 gelijke stukken met een scherp mes. Rol de tofoe in de nori, overgiet met de marinade en zet 1 u. opzij.
- Meng de veganaise met sjalot, kappertjes, peterselie, peper en zout.
- Mix het johannesbroodpitmeel met een glas water. Haal de sticks eerst door bloem, dan door het watermengsel en ten slotte door paneermeel. Frituur 3 min. op 175 °C. of bak in de pan in hete olie
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
361 kcal
Vetten
15.6 g
Verzadigde vetzuren
2.1 g
Koolhydraten
38.6 g
Suikers
2.9 g
Vezels
4.6 g
Eiwitten
14.2 g
Zout
3.6 g
Tip
Zelf veganaise maken? Doe 50 ml sojadrink, 1 koffiel. mosterd, het sap van 1/2 citroen, 2 koffiel. wittewijnazijn, peper en zout in een maatbeker. Voeg langzaam 150 ml zonnebloemolie toe terwijl je mixt met de staafmixer.