Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Nori sticks met vegan tartaar

Aperitiefhapje meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 270 g
  • norivellen (zeewier) 4
  • limoenen 1
  • sjalotten 1
  • kappertjes 1 koffiel.
  • peterselie (vers) 1 koffiel.
  • johannesbroodpitmeel 0.5 koffiel.
  • bloem 150 g
  • paneermeel 150 g
  • veganaise 4 eetl.
  • sojasaus 8 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalot fijn.
  2. Hak de kappertjes en de peterselie fijn.
Bereiding (5 min. + 35 min. + 1u. marineren)
  1. Rasp de schil van de limoen, pers hem dan uit. Maak marinade met het sap, de rasp, sojasaus en peper.
  2. Snij de tofoe in 12 gelijke reepjes. Laat minstens 30 min. marineren.
  3. Verdeel elk norivel in 3 gelijke stukken met een scherp mes. Rol de tofoe in de nori, overgiet met de marinade en zet 1 u. opzij.
  4. Meng de veganaise met sjalot, kappertjes, peterselie, peper en zout.
  5. Mix het johannesbroodpitmeel met een glas water. Haal de sticks eerst door bloem, dan door het watermengsel en ten slotte door paneermeel. Frituur 3 min. op 175 °C. of bak in de pan in hete olie
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vetten 15.6 g
Verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 38.6 g
Suikers 2.9 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 14.2 g
Zout 3.6 g
Tip

Zelf veganaise maken? Doe 50 ml sojadrink, 1 koffiel. mosterd, het sap van 1/2 citroen, 2 koffiel. wittewijnazijn, peper en zout in een maatbeker. Voeg langzaam 150 ml zonnebloemolie toe terwijl je mixt met de staafmixer.