
Noedelwok met kip, paddenstoelen en sojascheuten
Ingrediënten
- kipfilets 3
- sojascheuten 250 g
- oesterzwammen 250 g
- shiitakes 100 g
- posteleinen 1 bosjes
- koriander 1 plantjes
- citroengras 1 takjes
- sjalotten 1
- boekweitnoedels 250 g
- pindanoten (ongezouten en geroosterd) 2 eetl.
- suiker 1 koffiel.
- zonnebloemolie 4 eetl.
- shoyu (sojasaus) 2 eetl.
- rijstazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de shiitakes en de oesterzwammen in reepjes.
- Pluk de blaadjes van de postelein.
- Snipper de sjalot en het citroengras fijn.
- Hak de korianderblaadjes grof en snipper de steeltjes fijn.
- Leg de pindanoten in een propere keukenhanddoek en wrijf met de handdoek de bruine velletjes los. Hak de pindanoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Snij de kipfilets in dunne reepjes.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een pan of wok en roerbak de kippenreepjes 4 min. goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan.
- Verhit opnieuw 2 eetl. zonnebloemolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde sjalot, het citroengras en de koriandersteeltjes 3 min.
- Voeg de paddenstoelreepjes en de sojascheuten toe en roerbak nog 3 min. op een hoog vuur.
- Voeg de shoyu, de suiker en de rijstazijn toe en bak nog 2 min.
- Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Doe de gebakken kippenreepjes weer in de pan en voeg de gekookte noedels toe. Verwarm nog even.
Afwerking
Werk af met de posteleinblaadjes, de grofgehakte korianderblaadjes en de pindanoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
538 kcal
Vetten
18.7 g
Koolhydraten
48.3 g
Eiwitten
44.7 g