
Naanbrood met curryburger, wortel-spinazieslaatje en yoghurtsaus
Ingrediënten
- vegan curryburgers 4
- wortelen 2
- jonge spinazie 200 g
- lente-uitjes 4
- citroenen 1
- koriander (vers) 1 plantjes
- yoghurt natuur 4 eetl.
- naanbroden (natuur) 2
- geroosterde hazelnoten 2 eetl.
- rozijnen 2 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- vadouvan 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Rasp de wortelen.
- Pers de citroen en meng het sap met 3 eetl. olijfolie. Meng onder de geraspte wortel en voeg de rozijnen en de lente-uitjes toe.
- Hak de hazelnoten en de korianderblaadjes fijn. Meng onder de yoghurt en kruid met de vadouvan, zwarte peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
- Warm de naanbroden 8 à 10 min. op in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de spinazieblaadjes onder het wortelslaatje.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de curryburgers aan beide kanten goudbruin.
- Snij elk brood in 2 en dan open. Vul met het wortel-spinazieslaatje.
- Snij de burgers in 2 en leg tussen de broodjes. Werk af met enkele lepels yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
571 kcal
Vetten
30.2 g
Verzadigde vetzuren
3.7 g
Koolhydraten
54.4 g
Suikers
15.2 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
18.6 g
Zout
2.8 g