Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Naanbrood met curryburger, wortel-spinazieslaatje en yoghurtsaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegan curryburgers 4
  • wortelen 2
  • jonge spinazie 200 g
  • lente-uitjes 4
  • citroenen 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • naanbroden (natuur) 2
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • rozijnen 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • vadouvan 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de lente-uitjes fijn.
  2. Rasp de wortelen.
  3. Pers de citroen en meng het sap met 3 eetl. olijfolie. Meng onder de geraspte wortel en voeg de rozijnen en de lente-uitjes toe.
  4. Hak de hazelnoten en de korianderblaadjes fijn. Meng onder de yoghurt en kruid met de vadouvan, zwarte peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Warm de naanbroden 8 à 10 min. op in de voorverwarmde oven.
  2. Meng ondertussen de spinazieblaadjes onder het wortelslaatje.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de curryburgers aan beide kanten goudbruin.
  4. Snij elk brood in 2 en dan open. Vul met het wortel-spinazieslaatje.
  5. Snij de burgers in 2 en leg tussen de broodjes. Werk af met enkele lepels yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vetten 30.2 g
Verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 54.4 g
Suikers 15.2 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 18.6 g
Zout 2.8 g