
Muffins met havercrumble
Ingrediënten
- bananen (rijpe) 2
- melk 1 dl
- eieren 2
- pecannoten 2 eetl.
- gedroogde dadels 5
- agavesiroop 1 eetl.
- bloem 120 g
- bakpoeder 1 eetl.
- zout 1 snuifjes
- Voor de crumble:
- boter 30 g
- havermout 4 eetl.
- rietsuiker 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Plet de bananen.
- Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Snij de dadels in stukjes.
- Klop de eieren met een vork los in de melk.
- Wrijf de havermout, de boter en de rietsuiker tussen uw vingers tot een kruimelig deeg.
Bereiding (25 min. + 30 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de geplette bananen met de dadels, de grofgehakte pecannoten, de agavesiroop en de losgeklopte eieren.
- Meng er de bloem, het bakpoeder en het zout onder (roer niet te veel).
- Zet 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
- Bestrooi met de havercrumble en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
294 kcal
Vetten
11.7 g
Koolhydraten
40.1 g
Eiwitten
7 g