Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Muffins met havercrumble

Dessert minder dan 60 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • bananen (rijpe) 2
  • melk 1 dl
  • eieren 2
  • pecannoten 2 eetl.
  • gedroogde dadels 5
  • agavesiroop 1 eetl.
  • bloem 120 g
  • bakpoeder 1 eetl.
  • zout 1 snuifjes
  • Voor de crumble:
  • boter 30 g
  • havermout 4 eetl.
  • rietsuiker 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Plet de bananen.
  2. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  3. Snij de dadels in stukjes.
  4. Klop de eieren met een vork los in de melk.
  5. Wrijf de havermout, de boter en de rietsuiker tussen uw vingers tot een kruimelig deeg.
Bereiding (25 min. + 30 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de geplette bananen met de dadels, de grofgehakte pecannoten, de agavesiroop en de losgeklopte eieren.
  3. Meng er de bloem, het bakpoeder en het zout onder (roer niet te veel).
  4. Zet 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
  5. Bestrooi met de havercrumble en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vetten 11.7 g
Koolhydraten 40.1 g
Eiwitten 7 g