Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Muffins met confituur

Dessert Minder dan 45 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • boter 100 g
  • melk (of ongezoete plantaardige drink) 2 dl
  • eieren 2
  • zelfrijzende bloem 250 g
  • kokosbloesemsuiker 125 g
  • confituur (naar keuze) 6 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Smelt de boter op een zacht vuur en haal van het vuur. Roer er de melk onder.
  2. Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige massa.
  3. Meng het botermengsel onder het eiermengsel.
  4. Voeg het zout toe aan het zelfrijzend bakmeel.
Bereiding (45 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng het boter-eiermengsel onder het bakmeel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters inzitten, zo blijven de muffins luchtig).
  3. Vul een metalen muffinbakvorm met 6 papieren vormpjes. Schep in elk vormpje 2 eetl. beslag en 1 koffiel. confituur in het midden van de muffin. Let erop dat er aan de zijkanten geen confituur zichtbaar is. Verdeel dan de rest van het beslag over de vormpjes.
  4. Zet de muffins ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als je er met een brochettestokje in prikt en het er droog uitkomt. Haal de muffins uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
Afwerking

Serveer als tussendoortje of geef mee in de brooddoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vetten 16.6 g
Verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 68.8 g
Suikers 40.5 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 7.9 g
Zout 1 g