Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Minipizza’s

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 stuks

Ingrediënten

  • gekookte ham 3 sneetjes
  • courgettes 1
  • kerstomaten 12
  • minimozzarellabolletjes 150 g
  • bladerdeeg 1 rollen
  • Napolitaanse saus (Bioitalia) 350 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de ham in reepjes.
  2. Snij de minimozzarellabolletjes en de kerstomaten in 2.
  3. Rasp de ongeschilde courgette en bestrooi met een beetje zout. Laat uitlekken in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Snij het vel bladerdeeg in 4 cirkels (ø 12 cm).
Bereiding (20 min. + 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de cirkels bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en
  3. verdeel er de saus over.
  4. Beleg met de courgette, de ham, de kerstomaten en de mozzarella. Besprenkel met de olijfolie en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.
  5. Bak 20 à 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vetten 27.9 g
Verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 35.1 g
Suikers 9.1 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 19.3 g
Zout 2.4 g
Tip

Taakjes voor de kinderen:
• de ham, de mozzarella en de kerstomaten snijden
• de saus over de pizza’s verdelen
• de pizza’s beleggen met toppings
• de pizza’s bestrooien met kruiden