
Minipizza’s
Ingrediënten
- gekookte ham 3 sneetjes
- courgettes 1
- kerstomaten 12
- minimozzarellabolletjes 150 g
- bladerdeeg 1 rollen
- Napolitaanse saus (Bioitalia) 350 g
- olijfolie 1 eetl.
- Italiaanse kruidenmix 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de ham in reepjes.
- Snij de minimozzarellabolletjes en de kerstomaten in 2.
- Rasp de ongeschilde courgette en bestrooi met een beetje zout. Laat uitlekken in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Snij het vel bladerdeeg in 4 cirkels (ø 12 cm).
Bereiding (20 min. + 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de cirkels bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en
- verdeel er de saus over.
- Beleg met de courgette, de ham, de kerstomaten en de mozzarella. Besprenkel met de olijfolie en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.
- Bak 20 à 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
477 kcal
Vetten
27.9 g
Verzadigde vetzuren
10.8 g
Koolhydraten
35.1 g
Suikers
9.1 g
Vezels
3.8 g
Eiwitten
19.3 g
Zout
2.4 g
Tip
Taakjes voor de kinderen:
• de ham, de mozzarella en de kerstomaten snijden
• de saus over de pizza’s verdelen
• de pizza’s beleggen met toppings
• de pizza’s bestrooien met kruiden