Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Mini-aspergesoufflés

Voorgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groene aspergepunten 1 bussels
  • dille (vers) 0.5 plantjes
  • geraspte gruyère 100 g
  • melk 3 dl
  • eieren 2
  • boter 1 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukjes van ± 2 cm. Hou de aspergepunten apart.
  2. Snipper de dille fijn.
Bereiding (30 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes asperge samen met de tijm en de oregano 6 à 8 min. beetgaar.
  3. Smelt ondertussen de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur (laat niet kleuren).
  4. Voeg de koude melk beetje bij beetje en al roerend toe en laat even pruttelen tot je een gladde, gebonden saus hebt. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Neem van het vuur en roer er de gruyère onder. Laat lichtjes afkoelen.
  6. Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten goed stijf.
  7. Meng de eidooiers onder de kaassaus en schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten en de fijngesnipperde dille onder.
  8. Verdeel de stukjes asperge (niet de punten) over 4 individuele ovenschaaltjes en schep er het kaasmengsel over. Steek er de aspergepunten in met de puntjes naar boven.
  9. Zet de aspergesoufflés 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed gerezen en lichtjes bruin zijn. Dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vetten 20.8 g
Koolhydraten 11.6 g
Eiwitten 14.4 g