Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Midden-Oosterse shakshuka met seitan en tahinsaus

Ontbijt Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitan 250 g
  • trostomaten 5
  • rode paprika's 2
  • rucola 50 g
  • limoenen 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • volkorenspeltbroden 4 sneden
  • tahin (sesampasta) 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • gemalen koriander 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de seitan in plakken van 1 cm.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
  4. Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  5. Pers de limoen en meng met de tahin. Voeg een scheutje water toe voor een glad sausje.
  6. Hak de rucola grof.
  7. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sneetjes seitan 2 à 3 min. aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de ui, het knoflook en de koriandersteeltjes glazig. Kruid met de komijn en de koriander. Voeg de paprika en de tomaten toe en stoof 15 min. gaar op een zacht vuur.
  3. Mix tot een grove saus en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  4. Voeg de sneetjes seitan toe en laat mee opwarmen.
  5. Werk af met de rucola en de korianderblaadjes. Lepel er een beetje tahinsaus over en serveer met de sneetjes brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vetten 15.6 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 25.8 g
Suikers 10.4 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 22.6 g
Zout 1.4 g