Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Mexicaanse tortilla's met tempé en yoghurtsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gemarineerde tempé met Mexicaanse kruiden 350 g
  • Romeinse slaharten 3
  • tomaten 4
  • avocado's 2
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • yoghurt natuur 250 ml
  • tortillawraps (grote, volkoren) 4
  • zoete maïs (bokaal) 340 g
  • zwarte bonen (blik) 125 g
  • tomatenpuree 35 g
  • maïszetmeel 2 koffiel.
  • water 1.5 dl
  • zonnebloemolie 1 eetl.
  • chimichurrikruiden 4 eetl.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Pers de teentjes knoflook.
  2. Spoel de zwarte bonen onder koud water. Laat uitlekken.
  3. Snipper de rode uien fijn.
  4. Snij de tomaten en de avocado’s in plakjes.
  5. Hak de koriander grof.
  6. Pers de limoen.
  7. Hak de Romeinse slaharten grof.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Meng de chimichurrikruiden, het maïszetmeel, zout, de tomatenpuree, het knoflook en 1 dl water in een kom.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan en stoof de rode ui kort. Voeg het tomatenpureemengsel toe. Verwarm 2 min. al roerend op een hoog vuur.
  3. Voeg de zwarte bonen en de tempéblokjes toe en verlaag het vuur. Laat nog 5 min. sudderen (voeg eventueel nog 1/2 dl water toe).
  4. Doe na 5 min. de maïs erbij en meng goed. Kruid met peper, zout en eventueel cayennepeper.
  5. Meng de koriander, het limoensap, peper en zout met de yoghurt.
Afwerking

Leg in het midden van de wraps een beetje Romeinse sla en verdeel er 2 grote lepels van het tempémengsel over. Leg er wat avocado en tomaat op en lepel er wat van de yoghurtsaus over. Rol strak op en snij in 2.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vetten 34.2 g
Verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 64 g
Suikers 19 g
Vezels 21.6 g
Eiwitten 22 g
Zout 3 g