Linzenstoofpotje met gebakken tofu of zalmfilet

Linzenstoofpotje met gebakken tofu of zalmfilet

  • Bereiding

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kastanjechampignons in 4.

  4. Schil de knolselder en de zoete aardappel en snij in blokjes van 1,5 cm.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.

  7. Dep de tofoe goed droog en snij in plakjes van ± 0,5 cm dik.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 2 eetl. kokosolie in een stoofpot en stoof de uien, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de tijm en de oregano glazig.

  10. Voeg de champignons, de knolselder en de zoete aardappel toe en stoof ± 5 min. op een zacht vuur.

  11. Voeg de tomatenstukjes toe samen met de bouillon en stoof ± 15 min. afgedekt op een zacht vuur.

  12. Voeg de linzen toe en stoof nog 10 à 15 min. tot de linzen gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Wentel de tofoe door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.

  14. Smelt 2 eetl. kokosolie in een pan en bak de tofoe aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het stoofpotje over 4 diepe borden en leg er enkele sneetjes gebakken tofoe op. Bestrooi met de peterselieblaadjes.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294