Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linzenstoofpotje met gebakken tofu of zalmfilet

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (of 4 zalmfilets met vel) 350 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • knolselders 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • zoete aardappelen 1
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • linzenmix 250 g
  • tomatenstukjes 400 g
  • bloem 1 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • kokosolie 4 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kastanjechampignons in 4.
  2. Schil de knolselder en de zoete aardappel en snij in blokjes van 1,5 cm.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.
  5. Dep de tofoe goed droog en snij in plakjes van ± 0,5 cm dik.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
  1. Smelt 2 eetl. kokosolie in een stoofpot en stoof de uien, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de tijm en de oregano glazig.
  2. Voeg de champignons, de knolselder en de zoete aardappel toe en stoof ± 5 min. op een zacht vuur.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe samen met de bouillon en stoof ± 15 min. afgedekt op een zacht vuur.
  4. Voeg de linzen toe en stoof nog 10 à 15 min. tot de linzen gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Wentel de tofoe door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Smelt 2 eetl. kokosolie in een pan en bak de tofoe aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Verdeel het stoofpotje over 4 diepe borden en leg er enkele sneetjes gebakken tofoe op. Bestrooi met de peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Vis variant!
In plaats van de gebakken tofoe kan je ook krokant gebakken zalmfilet gebruiken. Hiervoor heb je geen bloem nodig.

Voedingswaarden per persoon voor het recept met tofoe: energie 504 kcal - vezels 11,6 g - eiwitten 30,4 g - zout 0,9 g - vetten 17,4 g, waarvan 9,9 g verzadigd - koolhydraten 50,5 g, waarvan 10,0 g suikers Voedingswaarden per persoon voor het recept met zalmfilet:
energie 733 kcal - vezels 9,5 g - eiwitten 47,7 g - zout 1,1 g - vetten 36,0 g, waarvan 19,6 g verzadigd - koolhydraten 49,5 g, waarvan 9,6 g suikers