Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linzensalade met granaatappel

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vleestomaten 2
  • lente-uitjes 1
  • granaatappelen 2
  • citroenen 0.5
  • koriander 0.5 plantjes
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • munt (vers) 4 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • linzen (blond) 350 g
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  2. Hak de koriander- en peterselieblaadjes fijn.
  3. Snipper het lente-uitje en het teentje knoflook fijn.
  4. Snij de granaatappels in 2 en haal de pitjes eruit.
  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.
  6. Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
  7. Pers de halve citroen.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Kook de linzen 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Spoel af onder koud water.
  2. Voeg de peterselie, de koriander, de lente-ui, het knoflook, het komijnpoeder en de tomaten toe.
  3. Werk af met zout, peper, citroensap en de grofgehakte muntblaadjes. Meng goed door elkaar
Afwerking

Bestrooi met de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vetten 1.8 g
Verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 26.3 g
Suikers 11.6 g
Vezels 8.3 g
Eiwitten 9.1 g
Zout 0 g