Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linguine met zeeboontjes, garnalen en dille

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepelde garnalen 200 g
  • zeeboontjes 120 g
  • venkelknollen 2
  • sjalotten 2
  • dille 1 plantjes
  • linguine 400 g
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de zeeboontjes goed onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snipper fijn.
  3. Snipper de sjalotjes en de dille fijn.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de venkel tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de zeeboontjes toe en stoof nog enkele minuten.
  3. Blus met de witte wijn en laat verdampen op een hoog vuur.
  4. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou enkele lepels kookvocht apart en giet de rest af. Meng de linguine en het kookvocht met de groenten.
  5. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de garnalen heel kort. Meng ze samen met het venkelmengsel onder de pasta.
  6. Werk af met wat zwarte peper en dille.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vetten 12.9 g
Verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 91.1 g
Suikers 5.6 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 28.3 g
Zout 3.6 g