Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linguine met wortelen en rozijntjes in saffraansaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 4
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • rode uien 2
  • verse room 1 dl
  • boter 1 eetl.
  • linguine 400 g
  • amandelschilfers 100 g
  • rozijnen 25 g
  • maïszetmeel 2 eetl.
  • witte wijn 1.5 dl
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3,5 dl heet water) 3.5 dl
  • saffraandraadjes (of 20) 15
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de rode uien eerst in 2 en dan in halvemaantjes.
  2. Snij de wortelen in heel dunne staafjes.
  3. Laat de saffraandraadjes en de rozijnen weken in de groentebouillon.
  4. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (35 min.)
  1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukjes rode ui en de wortelstaafjes 3 min. op een matig vuur.
  2. Blus met de witte wijn. Roer goed en laat 2 min. pruttelen.
  3. Voeg de groentebouillon met de saffraan en de rozijnen toe. Giet er de room bij en breng aan de kook. Laat 5 min. verder pruttelen op een zacht vuur.
  4. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Los het maïszetmeel op in een bodempje water en voeg al roerend toe aan de saffraansaus. Laat nog 3 min. verder pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  6. Scheur de korianderblaadjes in stukjes en strooi over de saffraansaus.
Afwerking

Verdeel de linguine over de borden en schep er de saffraansaus over. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vetten 25.5 g
Koolhydraten 84.9 g
Eiwitten 18.6 g