Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamskoteletten met erwten-muntpuree

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamskoteletten (beenhouwerij) 12
  • doperwten (verse) 600 g
  • munt 15 blaadjes
  • knoflook 1 teentjes
  • verse room 1.5 dl
  • boter 1 eetl.
  • kroketten (diepvries) 600 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Dop de erwten.
  2. Snipper de munt fijn.
  3. Pers het knoflook.
Bereiding (30 min.)
  1. Kook de erwten 3 min. in 1 L gezouten water. Hou 1,5 dl van het kookvocht apart en giet de rest weg. Mix de erwten fijn samen met het kookvocht, de room en de boter. Kruid met de fijngesnipperde munt, peper en zout en meng goed. Hou warm.
  2. Bak de kroketten in de friteuse op 180 °C. (baktijd: zie verpakking).
  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de lamskoteletten 3 min. aan elke kant goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en het geperste knoflook.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vetten 38.6 g
Koolhydraten 40.5 g
Eiwitten 43.5 g