Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lactosevrije chocolademousse

Dessert meer dan 60 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • munt (vers) 2 takjes
  • plantaardig alternatief voor slagroom (bv. Alpro Luchtig & Creamy) 1.5 dl
  • eiwitten 3
  • pure chocolade (zonder lactose) 125 g
  • kokosbloesemsuiker (facultatief) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Smelt 100 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer tot een glanzende saus. Rasp de rest van de chocolade fijn.
  2. Klop het alternatief voor slagroom op tot het luchtig en stijf is.
  3. Klop de eiwitten op.
Bereiding (10 min. + 10 min. + 1 u. in de koelkast)
  1. Meng een eetlepel van het slagroomalternatief onder de chocolade. Zo kan je de rest er straks makkelijker onder mengen.
  2. Spatel daarna voorzichtig de rest van het slagroomalternatief en eventueel de kokosbloesemsuiker onder de chocolade.
  3. Spatel er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
  4. Lepel of spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
Afwerking

Werk elk glaasje af met de geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vetten 8.9 g
Verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 11.8 g
Suikers 9.7 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 3.3 g
Zout 0.1 g