Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidige pompoen-appelsoep

Vegetarisch meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • groene pompoenen 2
  • veldsla 50 g
  • appelen 1
  • uien 1
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie (+ 1 koffiel.) 2 eetl.
  • kurkuma 1 eetl.
  • gemalen komijn 1 eetl.
  • chilivlokken (molen) 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ongeschilde pompoenen elk in 4 en verwijder de pitten en de draden. Hou 6 eetl. van de pompoenpitten opzij. Snij elk stuk pompoen in gelijke halvemaantjes. Leg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Snij de ongeschilde appel in partjes. Snij de ui in stukken en leg samen met de partjes appel op de bakplaat. Besprenkel alles met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoen en de appel goed zacht zijn.
  4. Maak intussen de pompoenpitten schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 1 koffiel. olijfolie. Rooster 5 min. in de hete oven.
  5. Verwijder de schil van de pompoen en de appel en doe het vruchtvlees samen met de ui in een kookpot. Voeg de groentebouillon toe en mix tot een smeuïge massa. Leng eventueel aan met extra groentebouillon tot de soep de gewenste dikte heeft. Kruid met de kurkuma, de komijn, de chilivlokken en wat zout.
  6. Snij de veldsla in niet te fijne stukken.
Afwerking

Verdeel de soep over de borden en werk af met de pompoenpitten en de veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vetten 4.5 g
Koolhydraten 8.5 g
Eiwitten 2.1 g