Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidige dip met zoete aardappel en cacaoboter

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zoete aardappelen 1
  • cacaoboter 2 eetl.
  • gemalen gember 1 snuifjes
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • citroensap (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 40 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappel goed schoon onder koud water en dep droog. Prik er gaatjes in met een vork en wikkel hem in aluminiumfolie. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal de schil eraf en kruid het vruchtvlees met de cayennepeper, de gember, zwarte peper en grof zeezout.
  4. Mix de zoete aardappel en de cacaoboter met een staafmixer tot een gladde dipsaus. Voeg eventueel citroensap toe naar smaak.
Afwerking

Lekker als dipsaus bij rauwe groenten zoals bloemkool, wortel of koolrabi of als afwerking op een schijfje geroosterde courgette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vetten 9.1 g
Verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 5.6 g
Suikers 1.5 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 0.3 g
Zout 0 g