Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidig stoofpotje met kalkoen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenenstoofvlees 600 g
  • courgettes 1
  • wortelen 2
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • uien (dik) 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bulgur (fijn) 250 g
  • zadenmix 2 eetl.
  • kikkererwten (blik of bokaal) 400 g
  • kerstomatenpassata 660 g
  • bouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • couscouskruiden 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Rasp de gember.
  3. Snij de wortelen en de courgette in stukjes.
  4. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (20 min. + 1u. 15 min.)
  1. Kruid het kalkoenenstoofvlees aan alle kanten met zwarte peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pot.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de gember, het komijnpoeder en de couscouskruiden 10 min.
  4. Voeg de groenten toe en bak 2 min. al roerend.
  5. Voeg het vlees en de kerstomatenpassata toe.
  6. Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt stoven op een heel zacht vuur.
  7. Doe 10 min. voor het einde de bulgur in een kom en overgiet met de hete bouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen.
  8. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd van de stoofpot de kikkererwten toe en laat nog even opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer het stoofpotje met de bulgur en werk af met de koriander en de zadenmix

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vetten 21.9 g
Verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 72.3 g
Suikers 16.7 g
Vezels 14.1 g
Eiwitten 50.3 g
Zout 2.8 g
Tip

Je kan het kalkoenenstoofvlees perfect vervangen door een blok seitan.