Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Krokante granola in de oven

Ontbijt minder dan 30 min. 20 porties

Ingrediënten

  • glutenvrije havervlokken 500 g
  • notenmengeling (bv. hazelnoten, walnoten, pecannoten …) 200 g
  • chiazaadjes 2 eetl.
  • lijnzaad 2 eetl.
  • ahornsiroop 2 dl
  • koekkruiden 2 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en hak de noten grof.
  2. Meng de havervlokken met de koekkruiden, het chiazaad
  3. en het lijnzaad.
  4. Giet er de ahornsiroop bij en meng goed tot alle havervlokken bedekt zijn met een laagje siroop. Hak de noten grof en roer ze onder de bereiding.
  5. Bekleed/Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er gelijkmatig het mengsel over.
  6. Bak de granola 10 min. in de oven en schep daarna om.
  7. Bak verder tot de granola goudbruin en knapperig is. Schep eventueel nog eens om.
  8. Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vetten 7.8 g
Verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 25.9 g
Suikers 8.5 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 5.2 g
Zout 0 g