Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Koolrabi-tomatenslaatje met gegrilde berloumi en mosterddressing

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • krop eikenbladsla 1
  • tomaten 2
  • koolrabi's 1
  • Berloumi (Belgische grillkaas) 540 g
  • tarwebroden 4 sneetjes
  • walnoten 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de berloumi in plakjes van max. 1 cm dik.
  2. Snij de tomaten in partjes.
  3. Snij de koolrabi in dunne staafjes van max. 0,5 cm dik.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Meng de mosterd met de azijn en meng er geleidelijk de koolzaadolie onder tot een mooie dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de plakjes berloumi aan beide kanten. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng intussen de partjes tomaat met de koolrabi, de sla en een beetje van de dressing.
  3. Verdeel de slamengeling over 4 borden, leg er enkele plakjes berloumi op en bestrooi met de walnoten. Serveer met een sneetje tarwebrood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vetten 55.1 g
Verzadigde vetzuren 29.6 g
Koolhydraten 23.5 g
Suikers 5.5 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 29.9 g
Zout 3.6 g