
Koolrabi-tomatenslaatje met gegrilde berloumi en mosterddressing
Ingrediënten
- krop eikenbladsla 1
- tomaten 2
- koolrabi's 1
- Berloumi (Belgische grillkaas) 540 g
- tarwebroden 4 sneetjes
- walnoten 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de berloumi in plakjes van max. 1 cm dik.
- Snij de tomaten in partjes.
- Snij de koolrabi in dunne staafjes van max. 0,5 cm dik.
- Hak de walnoten grof.
- Meng de mosterd met de azijn en meng er geleidelijk de koolzaadolie onder tot een mooie dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de plakjes berloumi aan beide kanten. Laat even uitlekken op keukenpapier.
- Meng intussen de partjes tomaat met de koolrabi, de sla en een beetje van de dressing.
- Verdeel de slamengeling over 4 borden, leg er enkele plakjes berloumi op en bestrooi met de walnoten. Serveer met een sneetje tarwebrood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
722 kcal
Vetten
55.1 g
Verzadigde vetzuren
29.6 g
Koolhydraten
23.5 g
Suikers
5.5 g
Vezels
6.3 g
Eiwitten
29.9 g
Zout
3.6 g