Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Knolseldersoep met hazelnoten en truffelolie

Vegetarisch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselders 1
  • preiwitten 1
  • aardappelen 1
  • uien 1
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • olijfolie gearomatiseerd met zwarte truffel 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder en de aardappel en snij in stukken.
  2. Snij het preiwit en de ui in stukken.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de prei, de knolselder en de aardappel toe en laat nog enkele minuten stoven.
  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Hak ondertussen de hazelnoten fijn.
  5. Mix de soep glad en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de soep over 4 kommen. Werk af met de hazelnoten en enkele druppels truffelolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vetten 9.5 g
Verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 15.9 g
Suikers 2.7 g
Vezels 11.2 g
Eiwitten 6 g
Zout 3.1 g