
Knolseldersoep met gerookte eendenfilet
Ingrediënten
- gerookte eendenborstfilets 4 sneetjes
- knolselders 1
- preien 2
- uien 2
- melk 4 dl
- groentebouillon (1,5 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
- olijfolie 4 eetl.
- nootmuskaat
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de knolselder en snij in grove stukken. Snij 1 stuk in hele dunne reepjes (u hebt 4 eetl. nodig).
- Snij de preien in de lengte in 2 en snij in kleine stukken.
- Hak de uien grof.
Bereiding (55 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de grofgehakte uien glazig op een zacht vuur.
- Voeg de stukken prei toe, kruid met nootmuskaat en stoof 5 min.
- Voeg de stukken knolselder toe en giet er de melk en de bouillon over. Breng aan de kook en laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Snij intussen de sneetjes eendenfilet fijn.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes knolselder krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Mix de soep fijn en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Werk de soep af met de knolselderreepjes en de fijngesneden eendenfilet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
239 kcal
Vetten
13 g
Koolhydraten
20.8 g
Eiwitten
9.7 g
Tip
Veggievariant
Vervang de eendenfilet door een dukkah van walnoten: rooster 2 eetl. grofgehakte walnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan. Rooster in dezelfde pan 1 koffiel. venkelzaadjes, 1 koffiel. korianderzaadjes, 1 eetl. sesamzaadjes, zwarte peper en 1 snuifje grof zeezout. Mix samen met de walnoten in een blender tot een grove, kruimelige massa. Bestrooi er de soep mee, net voor u ze serveert.