
Knäckebröd met cottage cheese en avocado
Ingrediënten
- avocado's (rijpe) 2
- lente-uitjes 2
- luzernekiemen 50 g
- cottage cheese 200 g
- knäckebröd met emmentaler en pompoenpitten van Dr. Karg 8 sneetjes
- pompoenpitten 2 eetl.
- olijfolie 1 eetl.
- appelazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- grof zeezout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Meng de lente-uitjes onder de cottage cheese en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
- Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Besmeer elk sneetje knäckebröd met de gekruide cottage cheese.
- Bedek met enkele partjes avocado en besprenkel met de appelazijn.
- Verdeel er wat luzernekiemen over.
- Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
504 kcal
Vetten
1.4 g
Verzadigde vetzuren
0.7 g
Koolhydraten
27.2 g
Suikers
4.6 g
Vezels
9.5 g
Eiwitten
19 g
Zout
1.4 g