Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Knäckebröd met cottage cheese en avocado

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • avocado's (rijpe) 2
  • lente-uitjes 2
  • luzernekiemen 50 g
  • cottage cheese 200 g
  • knäckebröd met emmentaler en pompoenpitten van Dr. Karg 8 sneetjes
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de lente-uitjes fijn.
  2. Meng de lente-uitjes onder de cottage cheese en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
  3. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Besmeer elk sneetje knäckebröd met de gekruide cottage cheese.
  2. Bedek met enkele partjes avocado en besprenkel met de appelazijn.
  3. Verdeel er wat luzernekiemen over.
  4. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vetten 1.4 g
Verzadigde vetzuren 0.7 g
Koolhydraten 27.2 g
Suikers 4.6 g
Vezels 9.5 g
Eiwitten 19 g
Zout 1.4 g