
Kleurrijke noedelwok met seitan Fritti
Ingrediënten
- seitan Fritti 350 g
- courgettes 1
- wortelen 3
- aubergines 1
- koriander 1 plantjes
- sjalotten 2
- knoflook 1 teentjes
- gember 2 cm
- rijstnoedels 400 g
- amandelschilfers 2 eetl.
- suiker 1 snuifjes
- olijfolie 4 eetl.
- rijstazijn 1 eetl.
- sojasaus 3 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de courgette, de aubergine en de wortelen in heel dunne staafjes van ± 3 cm lang.
- Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Rasp de gember.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of wok en stoof de sjalot, de gember, het knoflook en de koriandersteeltjes glazig.
- Voeg de groenten toe en overgiet met de sojasaus en de rijstazijn. Voeg het snuifje suiker toe en meng goed. Laat ± 8 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de seitan.
- Kook intussen de noedels gaar (instructies: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
- Voeg de noedels toe aan de groenten en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de seitan toe en werk af met de korianderblaadjes en de amandelschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
648 kcal
Vetten
22 g
Verzadigde vetzuren
2.2 g
Koolhydraten
76.5 g
Suikers
7.5 g
Vezels
8 g
Eiwitten
32.2 g
Zout
2.6 g