Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Klassieke chocolademoelleux

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boter (+ 1 koffiel.) 125 g
  • eieren 2
  • eidooiers 1
  • pure chocolade 125 g
  • palmsuiker 80 g
  • bloem (+ 1 eetl.) 30 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + afkoelen)
  1. Breek de chocolade in stukken en smelt samen met 125 g boter in een steelpannetje op een heel zacht vuur. Roer tot een gladde, glanzende saus.
  2. Klop intussen de eieren en de eidooier samen met de palmsuiker tot een schuimige, luchtige massa.
  3. Meng de gesmolten chocolade onder het eiermengsel. Meng er daarna 30 g bloem onder.
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  5. Beboter een muffinbakvorm of 4 ovenbestendige potjes met 1 koffiel. boter en bestrooi lichtjes met 1 eetl. bloem. Verdeel het deeg over de muffinbakvorm of de potjes.
  6. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen.
Afwerking

Draai de moelleuxs om op een bordje en serveer met een vanillesausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vetten 41.5 g
Koolhydraten 42.1 g
Eiwitten 7.7 g