Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenstoofpotje met honingbier en parelspelt

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenbouten 4
  • kastanjechampignons 500 g
  • kastanjepompoenen 400 g
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • sjalotten 3
  • knoflook 2 teentjes
  • parelspelt 200 g
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • honingbier 25 cl
  • groentebouillon (0,50 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 1,5 dl heet water) 1.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • koriander (gemalen) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de spelt goed onder koud water.
  2. Snij de champignons in 4.
  3. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm.
  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  5. Hak de verse koriander grof.
Bereiding (30 min. + 1 u. stoven)
  1. Kruid de kippenbouten aan alle kanten met zwarte peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de kippenbouten aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pot.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma en de gemalen koriander.
  4. Voeg de champignonpartjes, de pompoenblokjes en de honing toe en roerbak 2 min.
  5. Roer er de parelspelt onder.
  6. Leg er de kippenbouten bovenop en giet er het bier en de groentebouillon over. Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt stoven op een zacht vuur.
Afwerking

Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vetten 21.8 g
Koolhydraten 48.2 g
Eiwitten 43.1 g