Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenpastei met geitenkaas, dragon en pastinaak

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets 400 g
  • pastinaken 3
  • dragon (vers) 3 takjes
  • krielaardappelen 500 g
  • knoflook 1 teentjes
  • verse geitenkaas 110 g
  • boter (op kamertemperatuur) 80 g
  • bladerdeeg 2 vellen
  • gekookte hele kastanjes (bokaal) 60 g
  • dragon (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper het knoflook en de verse dragon fijn. Meng onder de boter en rol tot een kleine worst. Wikkel in bakpapier en zet in de koelkast.
  2. Snij de kip in kleine blokjes en meng met de geitenkaas. Kruid met de gedroogde dragon, peper en zout.
  3. Snij 4 cirkels van 15 à 20 cm uit het bladerdeeg (met de restjes kan je een extra cirkel maken). Leg wat van de kipmengeling in het midden van de deegcirkel en vouw voorzichtig dicht. Duw de rand stevig aan.
  4. Schil de pastinaken en snij in staafjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (25 min. + 30 min.)
  1. Bak de pasteitjes 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  2. Wrijf intussen de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 16 à 18 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Kook de pastinaken 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en bestrooi met de hele kastanjes. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer de groenten samen met de krielaardappelen en een pasteitje. Geef een schijfje kruidenboter bij de krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 980 kcal
Vetten 52.4 g
Verzadigde vetzuren 28 g
Koolhydraten 78.4 g
Suikers 8.7 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 44.6 g
Zout 2.3 g