Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenburgers met amarant en courgette-spinazieslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippengehakt 400 g
  • babyspinazie 250 g
  • courgettes 1
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • basilicum 0.5 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • amarant 80 g
  • kikkererwten (bokaal) 200 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffielepel poeder opgelost in 1.6 dl heet water) 1.6 dl
  • Thaise kruiden 0.5 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de amarant 15 min. afgedekt gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat lichtjes afkoelen.
  2. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  3. Hak de koriander fijn en scheur de blaadjes basilicum.
  4. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.
  5. Snij de ongeschilde courgette in heel dunne sliertjes met een dunschiller of een spiraalsnijder.
  6. Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (35 min. + afkoelen)
  1. Meng het kippengehakt met de fijngehakte koriander, de Thaise kruiden, de limoenzeste, het fijngesnipperde knoflook en de lichtjes afgekoelde amarant. Vorm met de handen tot 4 grote of 8 kleine burgers. Druk ze een beetje platter. Zet even in de koelkast.
  2. Meng het limoensap en 2 eetl. olijfolie onder de courgetteslierten. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenburgers ± 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  4. Meng het basilicum, de spinazieblaadjes en de kikkererwten onder de courgetteslierten.
Afwerking

Serveer de kippenburgers met het courgette-spinazieslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vetten 22.3 g
Koolhydraten 26.2 g
Eiwitten 28.1 g