Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kikkererwtenspread met zongedroogde tomaatjes

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kikkererwten (bokaal) 300 g
  • citroenen 0.5
  • knoflook 1 teentjes
  • basilicum (vers) 5 takjes
  • halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) (+ 2 eetl. olie van de verpakking van de tomaten) 6
  • tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • gemalen koriander 0.5 koffiel.
  • komijnpoeder 1 snuifjes
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Snipper het teentje knoflook fijn.
  2. Pers de citroen en scheur de blaadjes basilicum.
  3. Snij de tomaatjes in reepjes en hou de olie apart.
  4. Laat de kikkererwten goed uitlekken en mix samen met de tahin, het knoflook, het citroensap, de koriander, de komijn, de cayennepeper, 2 eetl. van de olie van de tomaatjes en 1 eetl. water tot een gladde spread. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  5. Besmeer een broodje of boterham. Beleg met de reepjes tomaat en werk af met de basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vetten 12.5 g
Verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 11.1 g
Suikers 0.5 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 6.7 g
Zout 0.6 g