Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kikkererwtensalade met broccoli en pikante knoflookolie

Bijgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 4
  • broccoli's 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 1 teentjes
  • kikkererwten (bokaal) 340 g
  • pompoenpitten 3 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het knoflook en het pepertje fijn.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Snij de broccoli in roosjes.
  4. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Schik de broccoli in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Meng goed en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen 4 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en het pepertje (met de pitjes) kort. Haal van het vuur en laat 10 min. trekken.
  3. Hak de korianderblaadjes grof. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Meng de uitgelekte kikkererwten met de geroosterde broccoli en de tomatenblokjes. Roer er de pikante knoflookolie onder en bestrooi met de geroosterde pompoenpitjes en de koriander.
Afwerking

Lekker bij lams- of eendenbrazades.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vetten 21.3 g
Verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 13.8 g
Suikers 4.5 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 10.8 g
Zout 1 g