Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kaneelrolletjes

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boter (op kamertemperatuur) 50 g
  • bladerdeeg 1 vellen
  • mascobadosuiker (+ 1 eetl.) 40 g
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • gemalen kardemom 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de zachte boter onder 40 g suiker, de kaneel en de kardemom.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een proper werkvlak en bestrijk met het botermengsel.
  4. Rol op en snij in stukjes van ± 3 cm.
  5. Leg de rolletjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de naad naar onderen ligt en dat de rolletjes elkaar niet raken.
  6. Bestrooi met 1 eetl. suiker en bak 12 à 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
  7. Laat lichtjes afkoelen en serveer met een kopje thee of koffie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vetten 24.1 g
Verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 34.3 g
Suikers 14 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 3.2 g
Zout 0.7 g