Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kamutpannenkoekjes met champignons en spekjes

Lunch Minder dan 45 min. 10 stuks

Ingrediënten

  • spekblokjes 200 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • lente-uitjes 1
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • hazelnoot-amandeldrink 5 dl
  • boter 2 eetl.
  • kruidenkaas 2 eetl.
  • eieren 2
  • kamutmeel 250 g
  • spuitwater 1 scheutjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het lente-uitje en de peterselie fijn.
  2. Snij de champignons in schijfjes.
  3. Meng de hazelnoot-amandeldrink, de eieren, het kamutmeel, het spuitwater en 1 snuifje zout tot een glad beslag.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Smelt 1 koffiel. boter in een koekenpan en schep er 1 pollepel beslag in. Bak zo 10 pannenkoeken en voeg telkens een beetje boter toe aan de pan.
  2. Bak intussen de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Haal ze uit de pan.
  3. Bak de champignons in het spekvet tot het vocht verdampt is. Voeg het spek en de verse kaas toe. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de vulling over de pannenkoeken en werk af met peterselie en lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vetten 10.9 g
Verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 16 g
Suikers 2.4 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.6 g