Kamutbrood met pompoenpitten

Kamutbrood met pompoenpitten

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding:
  2. Warm de melk op (laat niet koken) en los de gist op.

  3. Meng het gistmengsel onder de bloem. Voeg 2,5 à 3 dl water, de pompoenpitten en het zeezout toe.

  4. Kneed een bal van het deeg. Vet een kom in met 1 koffiel. boter en leg hierin het deeg. Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek. Laat ± 1 u. rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume .

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Kneed de lucht uit het deeg en vorm het brood. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en leg het brood met de kneednaad naar beneden in het blik. Laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume (± 1 u.).

  7. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2584.0 kcal
Vet 82.7 g
Verzadigd vet 28.3 g
Koolhydraat 339.8 g
Suiker 42.6 g
Vezel 42.7 g
Eiwit 101.7 g
Zout 5.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294