
Kamutbrood met pompoenpitten
Ingrediënten
- melk 1.5 dl
- boter (+ 2 koffiel.) 20 g
- pompoenpitten 100 g
- kamutmeel 400 g
- tarwebloem 100 g
- droge gist 7 g
- zeezout 1 koffiel.
Voorbereiding
Bereiding (2 u. 45 min.)
- Warm de melk op (laat niet koken) en los de gist op.
- Meng het gistmengsel onder de bloem. Voeg 2,5 à 3 dl water, de pompoenpitten en het zeezout toe.
- Kneed een bal van het deeg. Vet een kom in met 1 koffiel. boter en leg hierin het deeg. Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek. Laat ± 1 u. rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume .
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kneed de lucht uit het deeg en vorm het brood. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en leg het brood met de kneednaad naar beneden in het blik. Laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume (± 1 u.).
- Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
2584 kcal
Vetten
82.7 g
Verzadigde vetzuren
28.3 g
Koolhydraten
339.8 g
Suikers
42.6 g
Vezels
42.7 g
Eiwitten
101.7 g
Zout
5.6 g