Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kamutbrood met pompoenpitten

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • melk 1.5 dl
  • boter (+ 2 koffiel.) 20 g
  • pompoenpitten 100 g
  • kamutmeel 400 g
  • tarwebloem 100 g
  • droge gist 7 g
  • zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (2 u. 45 min.)
  1. Warm de melk op (laat niet koken) en los de gist op.
  2. Meng het gistmengsel onder de bloem. Voeg 2,5 à 3 dl water, de pompoenpitten en het zeezout toe.
  3. Kneed een bal van het deeg. Vet een kom in met 1 koffiel. boter en leg hierin het deeg. Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek. Laat ± 1 u. rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume .
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Kneed de lucht uit het deeg en vorm het brood. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en leg het brood met de kneednaad naar beneden in het blik. Laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume (± 1 u.).
  6. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2584 kcal
Vetten 82.7 g
Verzadigde vetzuren 28.3 g
Koolhydraten 339.8 g
Suikers 42.6 g
Vezels 42.7 g
Eiwitten 101.7 g
Zout 5.6 g