Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kabeljauwfilet met tagliatelle en paprikasaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets (diepvries) 4
  • rode paprika's 3
  • tomaten 2
  • peterselie (vers) (of waterkers)
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • zure room 200 ml
  • tagliatelle 400 g
  • bloem 1 eetl.
  • tomatenketchup 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • rodewijnazijn 2 eetl.
  • groentebouillon (zoutarm) 0.5 blokjes
  • Provençaalse kruiden 2 koffiel.
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • rode pesto (facultatief) 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  4. Kruid de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout en wentel door de bloem.
  5. Los het bouillonblokje op in 1,5 dl water.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.
  2. Voeg de paprika- en tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Voeg de ketchup, de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder toe en laat 15 à 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Mix de groenten tot een gladde saus en voeg de azijn en zure room toe.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden, lepel er wat van de saus over en leg er een visfilet naast. Werk af met wat fijngesnipperde peterselie of waterkers en eventueel een streepje rode pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 725 kcal
Vetten 22.6 g
Verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 85.2 g
Suikers 12 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 42.3 g
Zout 0.6 g