
Kaastaart met witte chocolade, rode vruchten
Ingrediënten
- kruimeldeeg 1 rollen
- gevriesdroogde blauwe bessen 200 g
- gevriesdroogde aardbeien 100 g
- verse kaas (plattekaas) 200 g
- zure room 200 g
- eieren 3
- graanjenever 2 dl
- boter 50 g
- witte chocolade 200 g
- geraspte kokos 100 g
- bloem 125 g
- kristalsuiker 150 g
- rietsuiker 25 g
Voorbereiding
Voorbereiding
- Breek de chocolade in stukjes.
Bereiding (5 min. + 60 min.)
- Laat de blauwe bessen weken in graanjenever.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Maak de taartvulling: meng de plattekaas, zure room, eieren, kristalsuiker en 50 g bloem met de klopper. Stort de vulling op de taartbodem, verdeel er de blauwe bessen over.
- Doe de chocolade, kokos, boter en rietsuiker in een kom. Voeg 75 g bloem toe en kneed tot crumble. Doe deze op de taartvulling, zet 45 min. in de oven.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi met aardbeien.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
477 kcal
Vetten
26.5 g
Verzadigde vetzuren
15.9 g
Koolhydraten
49.2 g
Suikers
29.3 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
8.1 g
Zout
0.3 g
Tip
Zelf taartdeeg maken? Meng 250 g bloem, 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei met de keukenrobot, laat even rusten en rol uit.