Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kaastaart met witte chocolade, rode vruchten

Dessert meer dan 60 min. 12 personen

Ingrediënten

  • kruimeldeeg 1 rollen
  • gevriesdroogde blauwe bessen 200 g
  • gevriesdroogde aardbeien 100 g
  • verse kaas (plattekaas) 200 g
  • zure room 200 g
  • eieren 3
  • graanjenever 2 dl
  • boter 50 g
  • witte chocolade 200 g
  • geraspte kokos 100 g
  • bloem 125 g
  • kristalsuiker 150 g
  • rietsuiker 25 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Breek de chocolade in stukjes.
Bereiding (5 min. + 60 min.)
  1. Laat de blauwe bessen weken in graanjenever.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  3. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Maak de taartvulling: meng de plattekaas, zure room, eieren, kristalsuiker en 50 g bloem met de klopper. Stort de vulling op de taartbodem, verdeel er de blauwe bessen over.
  4. Doe de chocolade, kokos, boter en rietsuiker in een kom. Voeg 75 g bloem toe en kneed tot crumble. Doe deze op de taartvulling, zet 45 min. in de oven.
  5. Laat de taart afkoelen en bestrooi met aardbeien.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vetten 26.5 g
Verzadigde vetzuren 15.9 g
Koolhydraten 49.2 g
Suikers 29.3 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 8.1 g
Zout 0.3 g
Tip

Zelf taartdeeg maken? Meng 250 g bloem, 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei met de keukenrobot, laat even rusten en rol uit.