
Italiaans roerei met champignons en roggebrood
Ingrediënten
- kastanjechampignons 500 g
- rucola 50 g
- basilicum (vers) 5 takjes
- eieren 5
- parmezaan (blok) 50 g
- melk (of lichte room) 1 eetl.
- boter 1 eetl.
- roggebrood (dik) 4 sneden
- neutrale olie (naar keuze) 1 eetl.
- olijfolie extra vierge 1 eetl.
- zwarte peper
- grof zeezout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Klop de eieren los. Voeg de melk of room toe en kruid met zwarte peper.
- Snij de champignons in dunne plakjes.
- Rasp de parmezaan.
- Hak de rucola grof.
- Scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
- Verhit de olie in een pan en bak de champignons goubruin op een hoog vuur tot net gebakken. Haal uit de pan.
- Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de eieren en de champignons toe. Roer tot de eieren gaan stollen. Bestrooi met de parmezaan en laat 1 min. garen.
- Beleg het roggebrood met de omelet en werk af met de rucola en basilicumblaadjes.
Afwerking
Bedruppel met de olijfolie en werk af met zwarte peper en een snuifje grof zeezout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
353 kcal
Vetten
18.8 g
Verzadigde vetzuren
7.5 g
Koolhydraten
23 g
Suikers
5.4 g
Vezels
7 g
Eiwitten
19.3 g
Zout
1.2 g