Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Indische groentecurry met vegan balletjes en rijst

minder dan 30 min. 4 personen Lactosevrij Glutenvrij

Ingrediënten

4 personen
  • plantaardige balletjes met groentesaus 400 g
  • butternutpompoenen 200 g
  • wittekool 0.5
  • wortelen 2
  • limoenen 1
  • chilipepers 1
  • koriander 1 plantjes
  • vastkokende aardappelen 3
  • uien 2
  • knoflook 2 tenen
  • basmatirijst 300 g
  • kokosmelk 400 ml
  • neutrale olie 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de geschilde aardappelen, de geschilde butternut en de wortelen in blokjes.
  2. Verwijder de harde kern van de wittekool en hak grof.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snipper fijn
  5. Hak de korianderblaadjes grof.
  6. Snij de limoen in 4.
Bereiding (20 min + 25 min)
  1. Verhit 2 eetl. olie in een grote pan of kookpot en stoof de ui, het knoflook en de chilipeper enkele min.
  2. Voeg de groenten toe en stoof even al roerend. Overgiet met de kokosmelk, breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
  3. Voeg 5 min. voor het einde 60 g kruidensaus uit de verpakking van de balletjes toe.
  4. Verhit intussen 2 eetl. olie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Voeg 2 eetl. kruidensaus toe (en eventueel een scheutje water) en laat nog enkele min. stoven.
  5. Kook de rijst 12 min. gaar in 6 dl lichtgezouten water. Haal van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat nog enkele min. stomen.
Afwerking

Serveer de balletjes met de groenten, de rijst en een partje limoen. Werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 870 kcal
Vetten 43.1 g
Verzadigde vetzuren 16.9 g
Koolhydraten 93.5 g
Suikers 15.7 g
Vezels 16.7 g
Eiwitten 18.7 g
Zout 1.9 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294