Indische groentecurry met vegan balletjes en rijst

Indische groentecurry met vegan balletjes en rijst

50 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de geschilde aardappelen, de geschilde butternut en de wortelen in blokjes.

  3. Verwijder de harde kern van de wittekool en hak grof.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snipper fijn

  6. Hak de korianderblaadjes grof.

  7. Snij de limoen in 4.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olie in een grote pan of kookpot en stoof de ui, het knoflook en de chilipeper enkele min.

  10. Voeg de groenten toe en stoof even al roerend. Overgiet met de kokosmelk, breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.

  11. Voeg 5 min. voor het einde 60 g kruidensaus uit de verpakking van de balletjes toe.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Voeg 2 eetl. kruidensaus toe (en eventueel een scheutje water) en laat nog enkele min. stoven.

  13. Kook de rijst 12 min. gaar in 6 dl lichtgezouten water. Haal van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat nog enkele min. stomen.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de balletjes met de groenten, de rijst en een partje limoen. Werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 870.0 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 16.9 g
Koolhydraat 93.5 g
Suiker 15.7 g
Vezel 16.7 g
Eiwit 18.7 g
Zout 1.9 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294