Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

IJspralines met cashewnoten en kokos

Dessert meer dan 60 min. 20 stuks

Ingrediënten

  • cacaoboter 140 g
  • cashewnoten 200 g
  • ontpitte dadels 250 g
  • pure chocolade (70 % cacao) 200 g
  • ahornsiroop 100 ml
  • kokosmeel 50 g
  • gemalen kokosnoot 50 g
  • kokosolie 1.5 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Mix de cashewnoten tot een grof meel in de blender. Haal uit de blender en mix daarna de dadels tot een gladde massa.
  2. Meng er dan de gemalen cashewnoten, de cacaoboter, de kokosolie, de ahornsiroop, het kokosmeel en de gemalen kokosnoot onder. Mix tot je een kleverige deegbal krijgt.
  3. Laat ongeveer 1 u. opstijven in de koelkast.
Bereiding (10 min. + 1 u. in de koelkast + 10 min. + 2 u. in de diepvriezer)
  1. Maak de handen een beetje vochtig en rol kleine balletjes van het deeg.
  2. Laat 2 u. opstijven in de diepvries of 6 u. in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  4. Prik de balletjes op cocktailprikkers en doop ze in de gesmolten chocolade. Zet de balletjes in de diepvries of de koelkast tot je ze gaat opdienen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vetten 17.9 g
Verzadigde vetzuren 9.5 g
Koolhydraten 19.8 g
Suikers 16.5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0 g