Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Homemade wortelgranola

Ontbijt minder dan 30 min. 1 potje

Ingrediënten

  • walnoten 100 g
  • amandelnoten 50 g
  • geroosterde hazelnoten 50 g
  • havervlokken 250 g
  • pompoenpitten 30 g
  • lijnzaad 20 g
  • honing 2 afgestreken eetl.
  • wortelsap 3 dl
  • zonnebloemolie 1.5 dl
  • kaneel 1 koffiel.
  • gemberpoeder 1 snuifjes
  • kardemompeultjes 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verhit de zonnebloemolie samen met het wortelsap, de honing, alle specerijen en het zout in een pannetje.
  2. Hak alle noten grof en meng onder de havervlokken, het lijnzaad en de pompoenpitten.
  3. Voeg het oliemengsel toe en meng goed.
Bereiding (30 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verdeel de havervlokkenmengeling over een grote ovenschaal.
  3. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven en roer halfweg even om.
  4. Zet de ovendeur op een kier en laat de granola afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4162 kcal
Vetten 318.4 g
Verzadigde vetzuren 35.1 g
Koolhydraten 219.7 g
Suikers 57.5 g
Vezels 47 g
Eiwitten 81 g
Zout 0.7 g
Tip

Deze granola kan je ± 2 weken bewaren in een goed afgesloten bokaal