
Homemade wortelgranola
Ingrediënten
- walnoten 100 g
- amandelnoten 50 g
- geroosterde hazelnoten 50 g
- havervlokken 250 g
- pompoenpitten 30 g
- lijnzaad 20 g
- honing 2 afgestreken eetl.
- wortelsap 3 dl
- zonnebloemolie 1.5 dl
- kaneel 1 koffiel.
- gemberpoeder 1 snuifjes
- kardemompeultjes 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Verhit de zonnebloemolie samen met het wortelsap, de honing, alle specerijen en het zout in een pannetje.
- Hak alle noten grof en meng onder de havervlokken, het lijnzaad en de pompoenpitten.
- Voeg het oliemengsel toe en meng goed.
Bereiding (30 min. + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de havervlokkenmengeling over een grote ovenschaal.
- Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven en roer halfweg even om.
- Zet de ovendeur op een kier en laat de granola afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
4162 kcal
Vetten
318.4 g
Verzadigde vetzuren
35.1 g
Koolhydraten
219.7 g
Suikers
57.5 g
Vezels
47 g
Eiwitten
81 g
Zout
0.7 g
Tip
Deze granola kan je ± 2 weken bewaren in een goed afgesloten bokaal