
Homemade chips met wortelhummus en pistou
Ingrediënten
- wortelen (+ 20 g wortelloof) 4
- sinaasappelen 1
- citroenen 1
- dille 0.5 plantjes
- peterselie (vers) 0.5 plantjes
- grote aardappelen 2
- knoflook 1 teentjes
- kikkererwten (bokaal) 250 g
- olijfolie (+ 1 eetl.) 1 dl
- tahin (sesampasta) 3 eetl.
- gemalen koriander 1 koffiel.
- gemalen komijn 0.25 koffiel.
- grof zeezout
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de wortelen in stukken. Leg op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Schil intussen de aardappelen en snij in dunne schijfjes met een mes of een mandoline.
- Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen (niet het wit). Pers de citroen.
- Hak de dille en de peterselie grof.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (40 min. + 20 min.)
- Mix de geroosterde wortelen glad samen met de kikkererwten, de tahin, het gepelde teentje knoflook, het citroensap, een snuifje zout en zwarte peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Bak de chips 2 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken en bestrooi met grof zeezout.
- Mix ondertussen het loof van de wortelen samen met de peterselie, de dille, de koriander, de komijn, de citruszeste en 1 dl olijfolie tot een gladde pistou. Kruid met zwarte peper en zout.
- Maak er hapjes van: spuit een toefje wortelhummus op elke chip en werk af met een beetje pistou.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
467 kcal
Vetten
35.5 g
Verzadigde vetzuren
5.1 g
Koolhydraten
23.8 g
Suikers
4.4 g
Vezels
8.2 g
Eiwitten
8.9 g
Zout
0.6 g