
Havermoutgranola met amandelen en gedroogd fruit
Ingrediënten
- havermout 300 g
- amandelnoten 4 eetl.
- gedroogd fruit (naar keuze) 4 eetl.
- chiazaadjes 1 eetl.
- ahornsiroop 1 dl
- koolzaadolie 1.5 dl
- kaneel 1 koffiel.
- gemalen gember 1 koffiel.
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Verwarm de ahornsiroop samen met de koolzaadolie, de kaneel en de gemalen gember in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat even trekken.
Bereiding (20 min. + 30 à 45 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng de grofgehakte amandelnoten met de havermout en het zout.
- Overgiet met het siroopmengsel en meng goed.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er het havermoutmengsel zo dun mogelijk over.
- Zet 30 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om zodat alle ingrediënten goudbruin worden.
- Hak ondertussen het gedroogde fruit grof.
- Haal de granola uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Meng er het chiazaad en het gedroogde fruit onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
496 kcal
Vetten
30.8 g
Koolhydraten
45.6 g
Eiwitten
8.4 g
Tip
Lekker met melk of yoghurt.
De granola blijft enkele weken goed in een afgesloten bokaal.