Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Havermoutgranola met amandelen en gedroogd fruit

Ontbijt minder dan 60 min.

Ingrediënten

  • havermout 300 g
  • amandelnoten 4 eetl.
  • gedroogd fruit (naar keuze) 4 eetl.
  • chiazaadjes 1 eetl.
  • ahornsiroop 1 dl
  • koolzaadolie 1.5 dl
  • kaneel 1 koffiel.
  • gemalen gember 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  2. Verwarm de ahornsiroop samen met de koolzaadolie, de kaneel en de gemalen gember in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat even trekken.
Bereiding (20 min. + 30 à 45 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de grofgehakte amandelnoten met de havermout en het zout.
  3. Overgiet met het siroopmengsel en meng goed.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er het havermoutmengsel zo dun mogelijk over.
  5. Zet 30 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om zodat alle ingrediënten goudbruin worden.
  6. Hak ondertussen het gedroogde fruit grof.
  7. Haal de granola uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Meng er het chiazaad en het gedroogde fruit onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vetten 30.8 g
Koolhydraten 45.6 g
Eiwitten 8.4 g
Tip

Lekker met melk of yoghurt.
De granola blijft enkele weken goed in een afgesloten bokaal.