
Hartige wafels op z’n Italiaans
Ingrediënten
- courgettes 1
- kerstomaten 150 g
- rucola 50 g
- melk 4.5 dl
- minimozzarellabolletjes 150 g
- boter 120 g
- eieren 2
- geraspte parmezaan 2 eetl.
- boekweitmeel 300 g
- bakpoeder 1 koffiel.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- zout 1 eetl.
- nootmuskaat
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de ongeschilde courgette en bestrooi met het zout. Laat 10 min. trekken.
- Snij intussen de kerstomaten in 2 en hak de rucola grof.
- Schep de courgette in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
- Meng de eieren, de melk, de geraspte parmezaan en de boter tot een gladde massa. Kruid met nootmuskaat.
- Meng het boekweitmeel en het bakpoeder in een andere kom. Voeg er het eiermengsel aan toe.
- Voeg de geraspte courgette toe aan het beslag.
- Schep 1 eetl. beslag op een heet wafelijzer. Bak de wafels een voor een goudbruin.
Afwerking
Werk de wafels af met de kerstomaten, rucola, minimozzarellabolletjes en een beetje balsamicoazijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
290 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
9.3 g
Koolhydraten
27.7 g
Suikers
6.2 g
Vezels
2.2 g
Eiwitten
10.1 g
Zout
1.8 g