
Hartige granola met oregano
Ingrediënten
- walnootpitten 2 eetl.
- amandelnoten 2 eetl.
- hazelnoten 2 eetl.
- pijnboompitten 1 eetl.
- boekweitvlokken 70 g
- olijfolie 60 ml
- sumakpoeder 1 koffiel.
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- grof zeezout 0.5 koffiel.
- cayennepeper 1 snuifjes
- zwarte peper
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 20 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de olijfolie met het sumakpoeder, de oregano, de cayennepeper, het zeezout en zwarte peper.
- Hak de noten fijn en meng met de pijnboompitten en de boekweitvlokken.
- Meng de gekruide olie onder de notenmengeling. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven en roer regelmatig zodat de granola niet aanbakt.
- Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar in een gesloten bokaal of doos.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
337 kcal
Vetten
28.1 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
14.3 g
Suikers
1.2 g
Vezels
3 g
Eiwitten
5.2 g
Zout
2.8 g