Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hartige granola met oregano

Bijgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • walnootpitten 2 eetl.
  • amandelnoten 2 eetl.
  • hazelnoten 2 eetl.
  • pijnboompitten 1 eetl.
  • boekweitvlokken 70 g
  • olijfolie 60 ml
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • grof zeezout 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 20 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de olijfolie met het sumakpoeder, de oregano, de cayennepeper, het zeezout en zwarte peper.
  3. Hak de noten fijn en meng met de pijnboompitten en de boekweitvlokken.
  4. Meng de gekruide olie onder de notenmengeling. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  5. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven en roer regelmatig zodat de granola niet aanbakt.
  6. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar in een gesloten bokaal of doos.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vetten 28.1 g
Verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 14.3 g
Suikers 1.2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 5.2 g
Zout 2.8 g